Skip to content Skip to footer

Hoe ik tot een duurzame verandering ben gekomen.

Je kunt pas een duurzame verandering ervaren als je er bewust van bent.
Ik vind het te vergelijken met het kopen van een nieuwe auto, als je die hebt aangeschaft zie je ineens overal dezelfde auto’s rijden. Zo heb ik dat met duurzaamheid. Sinds ik daar geïnteresseerd in ben, kom ik het thema duurzaamheid overal om mij heen tegen.
Het is een belangrijk thema en je kunt duurzaamheid koppelen aan de klimaatcrisis, voeding, consuminderen,  kledingindustrie, biodiversiteit, activisme, afval, verspilling, bevolkingsgroepen en nog veel meer.

Ik verdiep me in duurzaamheid, gericht op persoonlijk geluk en aandacht voor de wereld. Want een comfortabel leven willen we allemaal. Het kan daarentegen wel groener, aangezien er vele signalen zijn dat het niet goed gaat met onze Aarde. Een verandering op lange termijn is noodzakelijk, zodat we ook aandacht schenken aan de wereld waar we gebruik van maken.

Het gaat er niet om dat ik mezelf wil veranderen, of jou wil veranderen, ik wil een duurzame verandering teweeg brengen in wat we kunnen doen. Dit vraagt wel ander gedrag van ons allemaal.

Hoe ik van opdoen van kennis naar een duurzame verandering ga vertel ik in deze blog. 

1. Op zoek naar kennis en informatie

‘Het klimaat verandert, de politiek en bedrijven moeten in actie komen. We leven op reserves, over 50 jaar is er geen aarde meer. We moeten nu ingrijpen, het is al tien over twaalf.’
Dit klinkt aardig depressief en nu niet bepaald een rooskleurig verhaal. Helaas is dit niet een verhaal dat zomaar uit de lucht komt vallen en vind ik het tijd om mijn invloed te pakken. Ik wil bijdragen aan een gezonde planeet.
Voordat je in beweging komt heb je informatie en argumenten nodig om te snappen waarom je gaat voor een duurzame verandering. Meestal is die duurzame verandering nog ver weg van jou als persoon. Daarom de kleine stapjes.

2. Van informatie naar bewustwording

Ik absorbeer alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Denk daarbij aan boeken, artikelen, documentaires en series. Er is een intrinsieke motivatie aangewakkerd. Ik begon mijn eigen Instagram account. Met name gericht op het maken van makkelijke duurzame keuzes.
Ook ik hou van mijn fijne, comfortabele leventje en ‘helemaal terug naar de basis’ idee is niet wat ik nastreef. Ik ben wel nieuwsgierig hoe ik mijn steentje bij kan dragen aan een gezonde leefomgeving voor mijzelf en de volgende generaties.

3. Van bewustwording naar ‘gewoon doen’

Naast dat er veel informatie aanwezig is over duurzaamheid en bewust groener leven, bemerkte ik dat mensen zoals jij en ik, nieuwsgierig reageren op mijn praktische tips die ik deel op mijn account. Dit smaakte naar meer. Met elkaar dragen we veel kennis bij ons en zorgen we voor bewustwording. Alleen dan kan een ander in beweging komen. Omdat mijn intrinsieke motivatie versterkt word door alle positieve reacties, heb ik besloten nog eens stap verder te zetten. Mijn eigen website. En daar ben ik zo trots op! Zo kan ik met mijn ervaringen en kennis meer betekenen.

4. Gewoon doen en dan een stapje verder

Mijn missie om mijn persoonlijke reis naar een duurzamere levensstijl aan te gaan is in volle gang. Er is een oprecht verlangen om mijn ervaringen en tips verder uit te dragen. Ik hoop met mijn blogs jou te kunnen inspireren om ook voor meer duurzame keuzes te kiezen. Je draagt hiermee niet alleen een steentje bij aan behoudt van onze planeet, maar ik garandeer je dat het ook een persoonlijke verandering bij jezelf teweeg brengt.

5. Van duurzame verandering naar persoonlijk geluk

Alle stappen die ik sinds januari 2021 genomen heb dragen bij dat ik niet meer anders zou willen. Ik ervaar zoveel voordelen, rust en daarmee een persoonlijke ontwikkeling. Ik groei en bloei iedere dag meer.
Mocht jij nu ook meer informatie willen en onderzoeken met welke stappen jij kunt beginnen dan is een bericht naar mij sturen zo gedaan. Ik kijk er naar uit.

Wat voor verandering heb jij bij jezelf ervaren? Hoe ben jij daar mee bezig geweest?

Leave a comment

0.0/5