Skip to content Skip to footer
zorgprofessionalinkracht
Wie is

Lieneke

Ik ben Lieneke Vonk, oprichtster van Duurzame Stapjes. De onderneming waar mijn passies bij elkaar komen. Namelijk jou inspireren om stappen te nemen naar een bewuster, leuker en mooier leven.
Door persoonlijke begeleiding, op maat gemaakte teamtrainingen en inspirerende blogs over duurzaamheid en duurzaam geluk.

Ik ben moeder van drie kinderen en woon samen met mijn man in de gemeente Dijk en Waard.
Ik vind ‘met aandacht leven’ een belangrijke waarde en draag dit uit naar mijn kinderen.
Om werk, persoonlijke ontwikkeling en een gezinsleven in prettige banen te leiden zet ik mijn kwaliteiten creatief, positief en organiseren in.
Ook vind er op regelmatige basis een informeel ‘directieoverleg’ plaats met mijn man om gedachten en verwachtingen uit te spreken. Gezellig, aan de keukentafel.

Ik werk vanuit het idee dat je met zorg een bijdrage kunt leveren aan een bewust en krachtig leven. Voor jezelf en voor een ander. Vanuit mijn ontwikkelmodel voor een bewust leven, maak ik visueel dat JIJ het middelpunt bent.
Jij bent de reisleider van jouw wereldreis om te (gaan) doen waar jij blij van wordt.
Jouw reis gaat van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Dat wat jij wilt kun je positief beïnvloeden. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van de cirkel van invloed en werk ik vanuit het gedachtengoed van progressiegericht werken.

Lieneke

Mijn ervaring

Een leven lang leren, dat past bij mij.
Dagelijks zie ik kansen om te leren, te ontdekken en te reflecteren over de nieuwste ontdekkingen die ik heb opgedaan.
Ik heb geleerd te genieten van de kleine dingen. Ik ontdekte dat vanaf het eerste moment dat ik als 18-jarige in de zorg kwam werken. Mensen met een meervoudige beperking (EMB) lieten mij zien dat aanwezigheid, nabijheid en een veilige plek het belangrijkste is om jezelf te kunnen zijn. Dankbaarheid is een groot goed en ik zie het dagelijks terug in mijn mooie leven. En ‘mooi’ betekent niet perfect. Vanuit imperfectie ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Het leven bestaat niet alleen uit het behalen van diploma’s en certificaten, het gaat er veel meer om dat wat je doet je met de juiste intenties doet. Om jou goed te kunnen ondersteunen is daar uiteraard kennis en kunde voor nodig.

 

Wat ik heb geleerd

2022 Intervisiebegeleider
2022 ICM Trainer als Beroep
2016 Academie Counselling en Coaching
2014 Coaching en Teamontwikkeling
2011 HBO Bachelor of Health Administration
2007 MBO Verpleegkunde niet praktiserend

Lieneke

Hoe ik graag werk

Allereerst gaat het om de klik tussen jou en mij. Met een goed gevoel een samenwerking met elkaar aan gaan is voor mij een pré. Daarnaast weet ik door ruim 15 jaar ervaring als coach in de zorgsector, hoe ik een ander in beweging kan brengen.
Zowel gericht op individuele vraagstukken als in teamverband.
Plezier in je werk en kunnen zijn wie je bent zijn voor mij uitgangspunten. Jouw drive en kwaliteiten ontdekken en deze inzetten is toch wat je wilt?

Ik laat je in een spiegel kijken en help je te ontdekken waar jij behoefte aan hebt. Aan de hand van een interactief gesprek met elkaar ondersteun ik je;

  • om je verlangens en doelen helder te formuleren.
  • overzicht en focus te creëren zodat je je weer energiek voelt.
  • te voelen waar je intrinsieke motivatie door wordt aangewakkerd en zet je ‘aan het werk’.
  • van taakgericht naar resultaatgericht te leren kijken.

Ik hou me dagelijks bezig met leren en ontwikkelen. Ik lees boeken, struin door de digitale wereld en volg diverse bijscholingen en Webinars.
Wil je meer weten over mijn werkervaring en diploma’s, neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

Ik ben visueel ingesteld en gebruik graag mijn creativiteit. Leer mij nog beter kennen aan de hand van deze mindmap:

Lieneke

Persoonlijke Waarden

DUURZAAM

Als persoon én bedrijf wil ik een positieve impact maken op het milieu en de samenleving. Ik draag bij door het verminderen van mijn ecologische voetafdruk en het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid. Dit creëert waarde op lange termijn voor zowel de gezondheid van de planeet als voor de toekomst van de nieuwe generaties.

CREATIEF

Creativiteit is essentieel in mijn werk, omdat het nieuwe perspectieven en oplossingen creëert, deelnemers in beweging brengt, een actieve houding stimuleert en onbewuste processen helpt activeren.

MET AANDACHT

Met aandacht leven is belangrijk, omdat het zorgt voor bewustzijn, verbinding en ontwikkeling. Als coach en trainer help ik mensen om met aandacht naar zichzelf en anderen te luisteren en te handelen. Door met aandacht aanwezig te zijn ontstaat ruimte, rust en balans om te doen waar je blij van word.

Lieneke

Ik leer je graag kennen

Weet jij genoeg om nu 1 stap te nemen? Laten we elkaar dan leren kennen!

Duurzame Stapjes © 2024. All rights reserved | Site met liefde gemaakt door Wanderweb