Skip to content Skip to footer

Kleuranalyse is duurzaam, 7x waarom

Als je weet welk kleurtype je bent, kun je simpelweg bewustere keuzes maken. Een kleuranalyse is een leuke aanvulling naar een duurzame kledingkast, omdat het je inzicht geeft in de kleuren waar je van gaat stralen. Sinds ik weet welke kleding mij mooier maakt, koop ik alleen nog kleding vanuit mijn persoonlijke kleurpalet. Dat dit ook nog een positieve bijdrage levert aan onze wereld leg ik je in deze blog uit. Een kleuranalyse is duurzaam.

Wat is het effect van een kleuranalyse?

Een compliment krijgen over onze kleding die we dragen, voelt fijn. We willen graag stralen, zichtbaar zijn, er fris uitzien en krachtig voorkomen. Waar we niet op zitten te wachten zijn de opmerkingen van een ander als: ‘ben je ziek, je ziet er zo bleek en vermoeid uit’. Of je wordt vijf jaar ouder geschat wat ook niet heel fijn is als je de dertig net bent gepasseerd.
Door juiste kleuren te dragen die passend zijn bij jouw uiterlijk, kom je krachtiger en gezonder over. Het toekomstige compliment komt naar je toe.

Wat is een kleuranalyse?

Het is een open deur, maar we zijn allemaal anders. We verschillen in kleur haar, kleur ogen en kleur huidtype. Met een kleuranalyse wordt duidelijk welke kleuren daar bij passen en bepalen wat jij uitstraalt. Door de juiste kleuren te dragen heb je inzicht in wat jou wel of niet staat.
Er zijn verschillende kleurtypes, denk daarbij aan de vier seizoenen. Daarnaast ben je een koel of warm type, sta jij beter met heldere of met gedempte kleuren.
Tijdens mijn kleuranalyse heb ik mijn persoonlijke kleurenwaaier aangeschaft. Dit zal vanaf nu mijn ‘verborgen schat’ in mijn tas zijn.

Een kleuranalyse een leuke en duurzame keuze, hoe dan?

Terwijl ik echt van het zonnetje hou, het zomerseizoen het beste bij me naar boven haalt, geldt dit voor mijn kleurtype totaal anders. Ik ben op en top een herfsttype en ik dij blijkbaar zeer goed bij aardetinten met een stoer randje. Ik herken dat ook in mijn kledingkast terug. En ik begrijp nu ook beter wat de reden is dat ik een aantal kledingstukken niet vaak droeg. Nu ik weet wat mijn kleurtype is kan ik met mijn persoonlijke kleurenwaaier mijn zoektocht naar een duurzame kledingkast verder voortzetten.

fbt

Kleuranalyse is duurzaam, 7x waarom

  • Geef aandacht aan jezelf door een kleuranalyse te doen. Jij bent degene die een beweging in gang wil zetten. Investeer dus in jezelf, zodat je weet hoe het anders kan. Bewustwording it is.
  • Ga met het resultaat van je kleuranalyse en je persoonlijke kleurenwaaier door je eigen kledingkast. Haal er uit wat niet in jouw kleurpalet past.
  • Neem je kleurenwaaier mee tijdens het winkelen en ga alleen af naar de kleding die passend zijn aan de kleuren van je kleurenwaaier.
  • De impulsaankopen zijn officieel verleden tijd, want voordat je tot aankoop overgaat bedenk je goed of de kleur bij je past, je het item zult dragen en of deze te combineren is met andere kledingstukken uit je kledingkast.
  • Geen miskopen meer, je gaat gericht shoppen. (ok, je kunt ook een item aanschaffen waarvan de kleur bij je past, maar het shirt niet lekker zit en dus in de kast blijft hangen. Wees gewaarschuwd)
  • Je gaat bewust winkelen en je koopt kleding waar je van gaat stralen. Koop je kleding eens in een tweedehands of vintage winkel en bovendien draag je op deze wijze een steentje bij aan de slow fashion beweging.
  • Verdiep je in sustainable (duurzame) fashion merken en betaal een eerlijke prijs, aangenomen dat duurzame ondernemers transparantie uitdragen over hun producten.

Kleuranalyse is een toevoeging aan een duurzamer leven

De investering in een kleuranalyse brengt mijn zoektocht naar een bewust duurzamer leven weer een stapje verder. Het voelt als een duurzame verandering, omdat ik vanaf nu gericht kan winkelen.
Ik laat kleding in mijn kast toe, waarvan ik weet dat het me staat en waar ik blij van wordt. Zo draag ik positiviteit en kracht uit. Een kleuranalyse is dus duurzaam.

Waar kan ik een kleuranalyse doen?

Een kleuranalyse kun je laten doen in jouw omgeving. Er zijn verschillende stijlcoaches te vinden op het internet. Het is belangrijk te weten dat een kleuranalyse een toevoeging is, geen doel op zichzelf. Het betekent namelijk niet dat je dan de rest van de kleuren niet meer MAG dragen.
Een goede stijlcoach helpt jou te kijken naar de kleuren die voor jouw werken. Zij kijken ook naar jouw persoonlijkheid, emoties en het hele plaatje. Het doen van een kleuranalyse heeft bij mij een bewustwording teweeg gebracht en het helpt mij betere keuzes te maken, zowel voor mijzelf als voor een gezondere wereld.

Ik ben nieuwsgierig welke kleuren jou laten shinen en of een kleuranalyse een simpele stap voor jou is om het leven bewuster, leuker en mooier te maken. Laat het me weten in de reacties of stel je vraag via contact.

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van mijn duurzame stapjes? Volg me dan op mijn Instagram

Leave a comment