Skip to content Skip to footer

Geluk en duurzaamheid gaat samen

Je kunt pas zeggen dat geluk en duurzaamheid samen gaat als je het ook echt gaat ervaren. Je wilt die blijvende verandering bij jezelf continue voelen. Daar steek je energie in. Door met dat gelukkig gevoel je aandacht naar de ander en onze wereld te richten kun je niet anders dan je persoonlijke geluk vergroten. Hoe dat samen gaat leg ik je uit in deze blogpost.

‘Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life’

Geluk en duurzaamheid

Als je gelukkig bent, dan zeg je dat je een tevreden gevoel hebt met jouw huidige leefomstandigheden. Je voelt je blij, tevreden en kunt bij wijze van spreken de wereld aan. Dat gelukkig gevoel wil je vasthouden en je hebt er geen problemen mee om daar veel energie in te steken.

Onder het woord duurzaamheid kunnen we veel onderwerpen schuiven. Het komt er op neer dat we de aarde niet uitputten, doordat in een duurzame wereld de mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in balans zijn.

Tel beiden bij elkaar op en je komt uit op een bewust en duurzamer leven.

Hoe breng je geluk en duurzaamheid samen?

Het zijn twee verschillende thema’s. Als je je persoonlijk geluk niet voelt is het ook lastig om je in te zetten voor een ander of in grotere zin voor de wereld. Een duurzame verandering begint in dit geval echt bij jezelf.

Zit je niet lekker in je vel of ervaar je geen gelukkig gevoel bij jezelf, dan is het ok hier aandacht aan te besteden. Wil je hier over sparren of wil je weten wat ik als coach voor je kan betekenen. Lees dan hier wat ik je te bieden heb.

Ben je klaar om jouw geluk te versterken, dan komt duurzaamheid om de hoek kijken. Wanneer je kiest om bewustere keuzes te maken, met de bedoeling invloed te pakken naar een gezondere wereld, dan is het vrijwel logisch dat je start met keuzes binnen handbereik.
Doordat je nieuwe inzichten krijgt is een volgende stap makkelijker te maken. Het idee je in te zetten voor een gezondere wereld en je meer te richten op het geluk van een ander is onlosmakelijk verbonden met je eigen geluk.

Hoe ervaar ik deze twee samen?

Ik weet als coach dat het heel belangrijk is om te blijven kijken naar jezelf, je gevoel en je ervaringen.

In mijn persoonlijke relatie spreken we verwachtingen naar elkaar uit en blijven we nieuwsgierig naar elkaar. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben dus dankbaar voor hetgeen ik heb, hetgeen ik kan en ik investeer energie om deze basis vast te kunnen houden. We weten niet wat er in de toekomst gebeurd, dus probeer ik echt iedere dag te genieten.

geluk-en-duurzaamheid

Wat betreft het integreren van duurzaamheid begon ik met simpele veranderingen. Ik koos ervoor om producten te verduurzamen, door een betere keuze te maken in aanschaf. Ik ruimde mijn huis op en verkocht spullen die ik niet meer nodig had. Ook doorzocht ik mijn keukenkastjes en at ik mijn voorraad netjes op. Omdat ik mijn duurzame reis deel op Instagram kreeg ik bevestiging van het feit dat ik heel blij word wanneer ik een ander kan inspireren.

En daar ligt het begin van mijn duurzame verandering. Ik inspireer en zet een ander in beweging. Mijn intrinsieke motivatie wordt daardoor alleen maar versterkt. Het is een blijvende mindset, ik wil niet meer terug. Ik ben bewuster gaan leven, weet waar ik gelukkig van word en draag dit graag uit. Al mijn kennis en kunde komt bij elkaar. Geluk en duurzaamheid, het gaat hand in hand.

Ook nieuwsgierig wat jij kunt doen om geluk en duurzaamheid samen te brengen?

Wil jij onderzoeken waar jij nu staat en welke duurzame stapjes jij kunt gaan zetten om jouw persoonlijk geluk te vergroten? En ga jij graag voor een lange termijn verandering, duurzaam dus? Dan kun je met mij sparren tijdens een inzichtsessie . Ik ben jouw coach naar een bewust en duurzaam leven.

Leave a comment