Wie is Lieneke?

over-Lieneke

Ik ben Lieneke Vonk, oprichtster van Duurzame Stapjes. De onderneming waar mijn passies bij elkaar komen. Namelijk jou inspireren om stappen te nemen naar een bewuster, leuker en mooier leven.
Door persoonlijke coaching, op maat gemaakte team trainingen en inspirerende blogs over duurzaamheid en duurzaam geluk.

Ik ben moeder van drie jonge kinderen en woon samen met mijn man in een fijne woning in gemeente Dijk en Waard. Ik vind ‘met aandacht leven’ een belangrijke waarde en draag dit uit naar mijn kinderen. Om werk, persoonlijke groei en een gezinsleven in prettige banen te leiden zet ik mijn kwaliteiten in.
Ook vind er op regelmatige basis een informeel ‘directieoverleg’ plaats met mijn man om gedachten en verwachtingen uit te spreken. Gezellig, aan de keukentafel.

Ik werk vanuit het idee dat je met zorg een bijdrage kunt leveren aan een mooi leven. Voor jezelf en voor een ander. Vanuit mijn ontwikkelmodel voor een bewust leven, maak ik visueel dat JIJ het middelpunt bent.
Jij bent de reisleider van jouw wereldreis om te (gaan) doen waar jij blij van wordt.
Jouw reis gaat van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Dat wat jij wilt kun je positief beïnvloeden. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van de cirkel van invloed en werk ik vanuit het gedachtengoed van progressiegericht werken.

Mijn ervaring in het kort.

Een leven lang leren, dat past bij mij. Dagelijks zie ik kansen om te leren, te ontdekken en te reflecteren over de nieuwste ontdekkingen die ik heb opgedaan. Ik heb geleerd te genieten van de kleine dingen. Ik ontdekte dat vanaf het eerste moment dat ik als 18-jarige in de zorg kwam werken. Mensen met een meervoudige beperking (EMB) lieten mij zien dat aanwezigheid, nabijheid en een veilige plek het belangrijkste is om jezelf te kunnen zijn. Dankbaarheid is een groot goed en ik zie het dagelijks terug in mijn mooie leven. En ‘mooi’ betekent niet perfect. Vanuit imperfectie ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Het leven bestaat niet alleen uit het behalen van diploma’s en certificaten, het gaat er veel meer om dat wat je doet je met de juiste intenties doet. Uiteraard is daar kennis en kunde voor nodig.

Waar is mijn kennis op gebaseerd?

2022 Intervisiebegeleider
2022 ICM Trainer als Beroep
2016 Academie Counselling en Coaching
2014 Coaching en Teamontwikkeling
2011 HBO Bachelor of Health Administration
2007 MBO Verpleegkunde niet praktiserend

Wat vind ik belangrijk als vrouw, coach en trainer?

Allereerst gaat het om de klik tussen jou en mij. Met een goed gevoel een samenwerking met elkaar aan gaan is voor mij een pré. Daarnaast weet ik door ruim 15 jaar ervaring als coach in de zorgsector, hoe ik een ander in beweging kan brengen.
Zowel gericht op individuele vraagstukken als in teamverband.
Plezier in je werk en kunnen zijn wie je bent zijn voor mij uitgangspunten. Jouw drive en kwaliteiten ontdekken en deze inzetten is toch wat je wilt?

Ik laat je in een spiegel kijken en help je te ontdekken waar jij behoefte aan hebt. Aan de hand van een interactief gesprek met elkaar ondersteun ik je;
* om je verlangens en doelen helder te formuleren.
* overzicht en focus te creëren zodat je je weer energiek voelt.
* te voelen waar je intrinsieke motivatie door wordt aangewakkerd en zet je ‘aan het werk’.
* van taakgericht naar resultaatgericht te leren kijken.

Ik hou me dagelijks bezig met leren en ontwikkelen. Ik lees boeken, struin door de digitale wereld en volg diverse bijscholingen en Webinars.
Wil je meer weten over mijn werkervaring en diploma’s, neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

over-lieneke-mindmap
Leer mij nog beter kennen in één oogopslag

Wat betekent duurzaamheid voor mij?

Duurzaamheid werd in ons gezin een onderwerp van gesprek toen er weer een zak met plastic de deur uit ging. Ik werd nieuwsgierig naar het waarom en kwam al snel op diverse sites terecht over duurzaamheid. Ook op Instagram kwam ik inspirerende accounts tegen en al snel kwam ik op het idee om een jaar lang mijn ontdekkingstocht te delen op mijn eigen account. Enerzijds om mezelf een motiverend zetje te blijven geven, anderzijds om mijn stem te laten horen om een duurzame beweging in gang te zetten. En anderen daarin te inspireren. En inspireren deed ik!

Al snel kwam het idee een blog op te starten en daar werd duurzame stapjes geboren. Volg me voor meer inspiratie op mijn Instagram account.

Dat onze wereld deze aandacht nodig heeft hoef ik je vast niet te vertellen, maar hoe je dat kunt doen en aan welke knoppen je kunt draaien vertel ik je graag. Het maakt niet uit of je een klein of groot budget hebt, jij kunt jouw bijdrage leveren. Je kunt het grootst aanpakken of op een manier die jou past en waar jij blij van wordt.

Ik geef je graag de eerste aanzet om jezelf uit te dagen, om de leiding te nemen en je eigen pad te volgen. Ik geef je handreikingen om verder te groeien in je persoonlijk geluk en geef je meerdere tips om in haalbare ‘duurzame stapjes’ jezelf én onze wereld gezond te maken.

Grote doelen en verlangens kunnen worden behaald door ze te verkleinen en in haalbare acties vorm te geven. Je viert je successen, blijft gemotiveerd en bewandelt jouw pad, in duurzame stapjes.

Bij deze meteen wat inspiratie voor jou

Lekker aan de slag met deze 10 tips hoe jij je huishouden duurzamer inricht.

Vandaag niet helemaal lekker in je vel? 4 tips om even bij stil te staan.

Wil je even sparren of meer weten over wat ik doe? Plan dan een ‘Ik leer je graag kennen’ gesprek.

Duurzame groet,

Lieneke