Skip to content Skip to footer

Een vision board is de eerste stap naar geluk

Je dromen, wensen en verlangens omzetten in beelden. Een vision board helpt om gedachten onbewust te ordenen tot een zichtbaar plaatje. Een aanrader om je doelen concreet te maken. Een vision board is de eerste stap naar geluk, namelijk de bewustwording van het hier en nu en de focus op wat komen gaat.

Wat is visualiseren?

Visualiseren is een krachtig middel om te gebruiken in je leven. Om het onnodige los te laten, om situaties in je leven te veranderen of om te gebruiken als ontspanning. Je laat je onbewuste aan het werk gaan, zodat jij je richt op het plaatje van jouw toekomst.

Waarom maak je een vision board?

Wanneer je een vision board maakt, wil je er één maken die jou motiveert, inspireert en helpt om je doelen te bereiken. Een vision board is een collage van plaatjes, quotes en woorden die jouw wensen en dromen vertalen. Aan de hand van deze beelden creëer je jouw visie en vertaal je deze naar concrete doelen.

Je dromen en wensen in woorden beschrijven kan lastig zijn. Het tastbaar maken van je dromen, je bewuste en onbewuste verlangens kun je omtoveren in doelen. Het beeldend voor je zien maakt ook een bepaald gevoel bij je los, waardoor je ook ervaart wat je werkelijk wilt, zonder in belemmeringen te denken.

Een vision board is een zichtbare geheugensteun die jou herinnert aan waar je voor staat, aan je dromen en wensen. Het zegt wie jij bent en waar je naar toe wilt.

Zo ga je in 5 stappen aan de slag met jouw eigen vision board

vison board in de maak 2022

Stap 1:

Zorg voor verschillende soorten tijdschriften, kranten en folders. Het liefst natuurlijk gebruikte versies. Deze kun je of zelf nog hebben, je kunt het vragen in je omgeving en zelfs bij de kringloop vind je stapels oude tijdschriften. Daarnaast heb je ook een schaar, een vel papier of stuk karton en lijm nodig.
Indien je creatief bent op de computer kun je ook je vision board digitaal maken. Zorg dan wel dat je toegang hebt toch tijdschriften, zodat je niet gericht op zoek gaat naar plaatjes en quotes.

Stap 2:

Creëer voor jezelf een fijne ruimte om er mee bezig te zijn. Het helpt om je even af te zonderen van drukke geluiden, waardoor je niet gestoord wordt tijdens deze activiteit. Je kunt je daardoor beter focussen en je creativiteit beter uiten.
Wat jij daarin nodig hebt kan voor iedereen anders zijn, bijvoorbeeld een diffuser met een fijne geur of met ontspannen muziek op de achtergrond.

Stap 3:

Knip, scheur en leg apart. Ga de tijdschriften of kranten door, knip teksten, scheur plaatjes of quotes uit en leg ze aan de kant. Is het een pakkende tekst, beeld het een bepaalde sfeer uit of trekt een foto of tekening je aan? Ga daar niet aan voorbij. Dit is de stap waarbij je je fantasie de vrije loop laat. De fase dat je alles bij elkaar legt komt later.

Stap 4:

Wanneer je het gevoel hebt voldoende te hebben ontdekt, dan is het tijd om overzicht te creëren en de plaatjes en teksten een plek te geven. Het belangrijkste is dat je jezelf centraal stelt op het bord. Leg daarom jezelf altijd in het midden en daarom heen orden je per categorie of per sfeer de rest van de beelden. Je weet zelf het beste of het resultaat goed voelt. Het is belangrijk dat je niet direct met de lijm aan de slag gaat. Wanneer je alles hebt neergelegd kun je er het beste weer even afstand van nemen.

Stap 5:

Geef je vision board een prominente plek in huis. Zet het in het zicht, zodat je er dagelijks aan herinnerd wordt. Zie het vision board als een cadeautje aan jezelf om je doelen na te streven. Een eerste stap naar jouw geluk. Waar jij blij van wordt.
Wanneer je er dagelijks naar kijkt zet je je mind ‘aan’ en blijf je bewust van de richting die jij op wilt gaan.

Een vision board is de eerste stap naar geluk: een aantal voorbeelden

vision board 2021
Voorbeeld Vision board voor een heel jaar
vision-board-2022
Voorbeeld Vision board gericht op werk

Een analyse van jouw vision board

Dat kan! Je kunt zelf je vision board bekijken om vanuit daar je doelen en concrete acties formuleren. Een vision board is de eerste stap naar geluk, de eerste stap voorbij je huidige situatie. Een vervolgstap is om te ontdekken waar jouw nieuwe wensen liggen, zodat je je toekomst naar je toe trekt.
Het zegt veel over de manier hoe jij je vision board gemaakt hebt.

Vind jij het lastig om een vervolgstap te maken? Om van je visie doelen te maken? Dan kan ik je daarbij helpen. Ik stel aan de hand van jouw vision board verdiepende vragen om je verder te helpen, zodat jij met een concreet actieplan aan het werk kunt gaan. Heb jij al zin om aan de slag te gaan na het lezen van deze post?

Wil je meer weten over de mogelijkheden, stuur mij dan snel een bericht.