Wie is Lieneke?

over-Lieneke

Ik ben Lieneke Vonk, oprichtster van Duurzame Stapjes. De onderneming waar mijn passies bij elkaar komen. Namelijk jou inspireren om stappen te nemen naar een bewuster, leuker en mooier leven.
Door persoonlijke begeleiding of door op maat gemaakte team trainingen.

De start van Duurzame Stapjes

Jij en ik leven in een consumptiemaatschappij. We zijn gewend geraakt om in een sneltreinvaart door het leven te gaan. De pandemie van 2020 heeft ons in รฉรฉn klap doen stil staan. Dat was voor velen heftig. Toch kun je er ook positieve momenten uit halen. Tijd om stil te staan, tijd om aandacht aan jezelf te geven en tijd om aandacht aan onze wereld te besteden. Tijd voor een nieuwe fase.

Met mijn jarenlange ervaring als coach in de zorgsector weet ik hoe ik een ander in beweging kan brengen. Zowel gericht op individuele vraagstukken als in teamverband. Plezier in je werk en kunnen zijn wie je bent zijn voor mij uitgangspunten.
Iemand leren om naar zichzelf te kijken in plaats van naar de ander geeft mij voldoening. Dat is met duurzaamheid hetzelfde. Je stem laten horen is nodig om een beweging in gang te zetten. Dat kun je grootst aanpakken of op een manier waar jij blij van wordt.

Op duurzamestapjes.nl geef ik de eerste aanzet om jezelf uit te dagen en je eigen pad te volgen. Ik geef je handreikingen om verder te groeien in je persoonlijk geluk en geef je meerdere tips om in haalbare ‘duurzame stapjes’ onze wereld gezond te maken.

Wie ben ik?

Positief, creatief, ondernemend en dol op gezelligheid met vrienden en vriendinnen. Dat ben ik, Lieneke.
Ik woon in het waterrijke dorp Langedijk in de Kop van Noord-Holland. Ik heb het rijkdom om moeder te zijn van drie prachtige kinderen en heb tevens die geweldige vent aan de haak geslagen.
Samen wonen we in een heerlijk huis, vlakbij familie en vrienden.
Ik ben een kei in plannen en organiseren. De nieuwe week voorbereiden geeft mij rust en overzicht en ik hou daardoor ruimte over voor mezelf. Wanneer ik druk ervaar of veel geluiden om mij heen hoor, voel ik me overprikkeld en heb ik behoefte aan rust, of beter gezegd; me-time. Door inzicht te hebben in mijn week, kan ik hier goed op in spelen.

Mijn gezin

Ondanks dat ik super trots ben op mijn gezin en we gezamenlijk de huishoudelijke taken oppakken, is het niet altijd makkelijk om een druk huishouden te runnen. Tijdens mijn derde zwangerschap hebben mijn man en ik nagedacht hoe wij ons leven willen inrichten. Doorgaan op dezelfde voet of andere keuzes maken? Met de grote wens meer vrijheid, minder opvang en meer tijd met elkaar.

Is onze wens uitgekomen?

De keuze werd voor ons gemaakt. Een pandemie was nodig om ons te leren vertragen. Tegelijkertijd heeft het ons wel geholpen om onze wensen te realiseren. Het thuiswerken, de ruimte hebben om na te denken en ook direct te ervaren hoe het anders kan. Het is ons gelukt. Wat een verademing.  
Minder werken, minder opvang รฉn meer tijd met het gezin!

Naast meer tijd met het gezin is aandacht voor de wereld waar we gebruik van maken op mijn pad gekomen.
Dat onze wereld deze aandacht nodig heeft hoef ik je vast niet te vertellen, maar hoe je dat kunt doen en aan welke knoppen je kunt draaien vertel ik je graag. Het maakt niet uit of je een klein of groot budget hebt, jij kunt jouw bijdrage leveren.

Wil jij ook meer persoonlijk geluk ervaren? Of weten hoe jij duurzamer kunt leven? Met mijn ervaringen en kennis help ik je graag op weg.

liefs-lieneke