Diensten

ontwikkelmodel-voor-een-bewust-leven
Ontwikkelmodel voor een bewust leven

Dit ontwikkelmodel voor een bewust leven, is speciaal ontwikkelt voor Duurzame Stapjes.
Het vormt de basis van mijn trainingen en persoonlijke begeleiding. Je kunt het ontwikkelmodel op verschillende manieren interpreteren.
Het weerspiegelt de visie over de relatie met jezelf, je omgeving en onze planeet. Vanuit daar leert het je ontdekken waar je krachten zitten en welke invloed jij kunt nemen voor een bewust, leuk en mooi leven.
Dit ontwikkelmodel maakt visueel waar je blij van wordt, waardoor jouw talenten tot uiting komen. Door bewust om te gaan met jouw persoonlijke visie ben je in staat duurzame stapjes te nemen.

Wil je meer weten over mij en de oorsprong van Duurzame Stapjes? Lees dan meer bij ‘Over Lieneke’

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over regie nemen over jouw eigen leven. Dat jij bewuste keuzes durft te maken die jij belangrijk vindt en dat je je niet laat leiden door de keuzes van een ander.
Dat jij er toe doet als mens om vanuit je krachten en kwaliteiten te leven. Dit klinkt logisch. Maar als je niet bekend bent met je eigen kwaliteiten, je waarden en normen en je eigen overtuigingen of patronen, kan dit een uitdaging zijn.

Om de leiding over je eigen leven te pakken wil je inzicht hebben in de invloeden vanuit je zelf en je omgeving. Je bent je bewust van je eigen gedrag en hoe je daarmee jezelf en de ander beรฏnvloed.
Door persoonlijk leiderschap te ervaren weet je nieuwe doelen voor jezelf op te stellen, te leven vanuit je persoonlijke waarden en jezelf blijven uitdagen om het leven te leiden dat jij wilt. Kortom te leven met zelfvertrouwen, zelfliefde en dankbaarheid รฉn zelfacceptatie voor wie jij bent.

Communicatieve vaardigheden

Nog zo’n groot begrip. Communicatieve vaardigheden gaan over de interactie die jij aangaat met anderen. De belangrijkste vier communicatieve vaardigheden zijn praten, luisteren, schrijven en lezen. Communicatie gaat over de informatie in de boodschap tussen de zender en ontvanger. Voordat je het weet ga je met jouw eigen aanname, interpretatie, oordeel en mening aan de haal en beรฏnvloed dit de relatie met de ander.
Mijn expertise ligt op het gebied van:

  • de beginselen van coaching vaardigheden
  • het stellen van open vragen
  • actief luisteren
  • transactionele analyse

Samenwerking

Met diverse persoonlijkheden werken in een team brengt kleur, kennis en kunde bij elkaar. In teamverband is afstemmen en overleggen van taken belangrijk. Elkaar durven bevragen bij onduidelijkheden is van belang om goede kwaliteit te leveren.

Ieder team doorloopt verschillende fases van ontwikkeling (Tuckman model).
Van los zand naar een geoliede machine. Het is een gemiddeld proces van vijf jaar. Hoewel dit door natuurlijk verloop van personeel een continue proces blijft.
Samengevat kun je zeggen dat vanuit vertrouwen en verbinding een team kan groeien en tot bloei komt, waardoor de onderstaande aspecten tot uiting komen.

  • Taak- en rolverduidelijking in het team zijn helder
  • Visie en doelen formuleren MET het team
  • Procesoptimalisatie, efficiรซnt en klantgericht werken
  • Communicatie onderling is afgestemd en kundig
  • Teambuilding voor blijvend werkplezier

“Alleen ga je snel, samen kom je verder”

Waar wil je meer informatie over?